Mbështet Albanian Daily

E përditshme, për të gjithë
BallinaLajmeShqiptarët dhe përkrahja për laburistët në Mbretërinë e Bashkuar: Një ndryshim politik

Shqiptarët dhe përkrahja për laburistët në Mbretërinë e Bashkuar: Një ndryshim politik

Përballja me Paragjykimet dhe Stereotipet Si Politikat e Sunak dhe Laburistëve Ndikojnë në Jetën e Shqiptarëve

Më 4 korrik 2024, do të mbahen zgjedhjet lokale në Angli, dhe një vëmendje e veçantë është drejtuar drejt mbështetjes në rritje të komunitetit shqiptar për Partinë Laburiste, të drejtuar nga Keir Starmer. Një pjesë e madhe e kësaj mbështetjeje buron nga zhgënjimi me qeverisjen aktuale konservatore dhe politikat e kryeministrit Rishi Sunak, të cilat shumë shqiptarë i konsiderojnë të padrejta dhe të ashpra ndaj emigrantëve.

Shqiptarët përbëjnë një komunitet të konsiderueshëm në Mbretërinë e Bashkuar, me rreth 70,000 deri në 100,000 persona. Ndër ta, një pjesë e mirë ka të drejtë vote, dhe ata po bëhen gjithnjë e më të angazhuar politikisht. Për shumë prej tyre, politikat laburiste duket se ofrojnë një alternativë më të drejtë dhe përfshirëse, duke adresuar çështje të rëndësishme si migracioni, shërbimet publike dhe drejtësia sociale.

Një artikull i [The Guardian](https://www.theguardian.com) thekson se shqiptarët po luajnë një rol gjithnjë e më të madh në zgjedhjet britanike, duke përkrahur partitë që mbrojnë të drejtat e tyre dhe që ofrojnë zgjidhje për problemet e tyre të përditshme. Mbështetja për Partinë Laburiste nuk është vetëm një reflektim i politikave aktuale të qeverisë, por edhe një shprehje e dëshirës për një qeveri që pranon dhe respekton kontributet e emigrantëve në shoqëri.

Shqiptarët në Angli kanë hasur shpesh në paragjykime dhe stereotipe negative, dhe shumë prej tyre shpresojnë se një qeveri e re mund të ndihmojë në përmirësimin e perceptimeve publike dhe krijimin e një mjedisi më miqësor dhe të drejtë për të gjithë. Sipas një raporti të publikuar nga [BBC](https://www.bbc.com), shqiptarët po ndihen gjithnjë e më të përjashtuar nën qeverinë aktuale dhe kërkojnë ndryshime që do të përmirësojnë jetën e tyre.

Në përfundim, ndërsa zgjedhjet lokale të 4 korrikut afrohen, është e qartë se komuniteti shqiptar po luan një rol të rëndësishëm në formësimin e peizazhit politik të Mbretërisë së Bashkuar. Mbështetja e tyre për Partinë Laburiste dhe Keir Starmer tregon një dëshirë për ndryshim dhe një angazhim të fortë për të ardhmen e përbashkët të vendit. Shqiptarët shpresojnë që zëri i tyre të dëgjohet dhe të merret parasysh në politikën britanike, duke kërkuar një të ardhme më të drejtë dhe më përfshirëse për të gjithë.

- Reklame -
Google search engine

Most Popular

Related stories